FAQ

Over Quppa

Wat is Quppa?

Quppa is een slim deelsysteem voor herbruikbare koffiebekers. Het biedt een gemakkelijk en duurzaam alternatief voor wegwerpbekers. Door Quppa hoef je nooit meer zelf een herbruikbare beker mee te brengen en hoef je de beker niet af te wassen.

Wie heeft Quppa bedacht?

Het idee van Quppa werd bedacht door Olivier Hendrickx, die het als start-up uitwerkte onder de naam STARTSOME. Een jaar later nam het team van CORE Quppa over.

Hoe werkt Quppa?

Ontdek hier hoe Quppa werkt. Door het slimme deelsysteem maken we de cirkel rond en vermijden we afval!

Over de bekers

Van welk materiaal zijn de bekers gemaakt?

De bekers zijn gemaakt uit plastic, polypropyleen (PP) om precies te zijn. Zowel de bekers zelf als de bedrukking bestaan uit PP, waardoor ze integraal gerecycleerd kunnen worden op het einde van hun levensduur.

Isoleert de beker?

Ja, de beker isoleert goed. De kleine luchtbelletjes in het materiaal van de beker zorgen voor een isolatielaag die de warmte vasthoudt.

Voor koffiedrinkers

Waar kan ik een Quppa-beker afhalen?

Ontdek hier welke koffiebars deelnemen aan Quppa.

Hoeveel kost Quppa?

Om lid te worden van Quppa betaal je eenmalig 3 euro in een van de deelnemende koffiebars. Daarna krijg je je persoonlijke Quppa-kaart waarmee je zoveel als je wil gebruik kan maken van Quppa.

Wat doe ik met mijn lege Quppa-beker?

Breng je lege Quppa-beker terug naar een van de deelnemende bars. Daar worden de lege bekers afgewassen en opnieuw aangeboden aan nieuwe klanten. Zo maken we de cirkel rond en vermijden we afval.

Moet ik mijn Quppa-beker zelf afwassen?

Nee, je lege beker breng je terug naar een van de deelnemende koffiebars. Daar worden ze afgewassen en opnieuw aangeboden aan nieuwe klanten.

Voor koffiebars

Hoe kan ik Quppa aanbieden in mijn koffiebar?

Contacteer ons en wij leggen met plezier uit hoe je als koffiebar lid kan worden van Quppa. Wil je eerst zelf meer informatie opzoeken? Kijk op de pagina voor koffiebars.

Wat als mijn voorraad bekers op is?

Quppa zorgt voor de logistiek van de bekers. Door het verzamelen van data over de bekers, weten we precies hoeveel er zijn in elke koffiebar en kunnen we anticiperen op mogelijke tekorten. Zo zorgen we ervoor dat er altijd genoeg voorraad is in je koffiebar.

Kan mijn logo op de bekers gedrukt worden?

Nee, alle bekers zien er hetzelfde uit en kunnen niet gepersonaliseerd worden.

Wat wordt er van mij als koffiebar verwacht als ik deelneem aan Quppa?

Door deel te nemen aan Quppa kies je voor een duurzaam alternatief voor wegwerpbekers. Ontdek hier wat er van koffiebars verwacht wordt.