Meet the
Team

De Quppanen
Logo of LinkedInLogo of LinkedIn
Jeroen Diels
Co-founder
Business development

Jeroen is de drijvende kracht achter Quppa en het eerste aanspreekpunt

Logo of LinkedInLogo of LinkedIn
Wouter Meynendonckx
Co-founder
Product development

Wouter is de technische motor die nooit stopt met draaien. Steeds te vinden voor een nieuwe uitdaging

Waarom doen wij het?

Wegwerpbekers zijn zo... passé. Wij vinden dat het beter kan en ontwikkelden Quppa, een gemakkelijk systeem voor herbruikbare koffiebekers.  We willen op grote schaal de transitie naar herbruikbare verpakkingen realiseren. Dit doen we door drempels rond hergebruik weg te nemen en consumenten een actieve rol te geven in de circulaire economie.
We bouwen aan een een city-wide re-use systeem dat een totaaloplossing biedt voor verschillende soorten herbruikbare verpakkingen. Een eerste stap is het elimineren van koffiebekers voor eenmalig gebruik. Quppa zal de transitie naar herbruikbare bekers mogelijk maken door in te zetten op een universele, herbruikbare wisselbeker die op een groot aantal locaties verkrijgbaar is.
Hoewel er wereldwijd al tientallen deelsystemen voor herbruikbare bekers bestaan, is er nog geen enkele speler die erin slaagt om dit op écht grote schaal door te laten breken. Quppa zet in op technologische innovatie en een intelligente retourlogistiek om een schaalbaar platform te ontwikkelen dat aan bedrijven, organisaties en lokale handelaars een kant-en-klare oplossing biedt voor herbruikbare bekers.

No waste, just taste!