De leukste (take-away) koffiebars van Leuven

De leukste (take-away) koffiebars van Leuven (under-construction)

De leukste (take-away) koffiebars van Leuven vind je in deze lijst, wij geven de meest opmerkelijke kenmerken van elke koffiebar telkens even kort weer. In Leuven zijn er veel koffiebars te vinden, dus zeker voor ieder wat wils. We zeggen ook meteen of deze koffiebar een ideale first-date locatie is of niet, zo loop jij geen blauwtje met je keuze van koffiebar (winky-face).

Onan coffee & tea

Kleine gezellige bar, vooral gefocust op take-away. Ze hebben ook een schattig winkeltje waar je verschillende van hun beste blends en ander benodigdheden kunt aankopen. Zeker de moeite om eens binnen te springen als je in de buurt van de Parijsstraat bent. 

Noir coffeebar

Eén van de grotere koffiebars van het Leuvense, zowel take-away als veel zitplaatsen. Er zijn zelfs nog een aantal verborgen zitplaatsen, helemaal achteraan, ideaal om wat te blokken met een heerlijke koffie. Wij hebben hier al veel dates zien plaatsvinden, misschien ben jij de volgende? 

Mister Bean

Een iets minder gekende maar niettemin een prachtige bar net achter het station. Tussen het station en het Becker Remyplein vind je deze bar. In het algemeen is er meestal zitplaats vrij, ideaal om even uit te blazen na een dagje shoppen in de drukte. 

Koffie & staal

Een echte designersbar, ze combineren een strak staal design met heerlijke koffie. Tevens serveren ze hier ontbijt/brunch, ideaal dus om eens na een avondje stappen jezelf te verwennen op een detox-koffie (of thee). Hier kan je meestal wel een zitplaats bemachtigen en anders serveren ze ook take-away koffies. 

Madmum

Deze bar ligt recht in het centrum op de hoek van de Muntstraat en de Tiensestraat. Er zijn een 20-tal zitplaatsen dus voor een plaatsje moet je soms geluk hebben. Ze roasten hun eigen koffie, dewelke je ook hun bar kan meenemen om thuis dezelfde heerlijke koffie te fabriceren. 

Anna specialty bar

Coffee college

Eetba[a]r

Elisa by Java

Mont Cafe

Deze bar bevindt zich recht tegenover het College De Valk, het is een kleine bar vooral gefoucst op take-away. Hun mottois : “Life is too short to drink bad coffee". Ze zijn gelegen aan het Alfons Smetplein. Ze bieden zelf al een herbruikbare beker aan, die je een 20cent korting geeft bij elk gebruik, dit kunnen wij enkel toejuichen. Natuurljik kan je deze beker wel nog vergeten en een Quppa staat altijd klaar voor jou. 

Nosh

Swartehond

Quetzal

Dit is toch wel DE chocoladebar in Leuven. Ze bieden een heel gamma aan chocoladeproducten en lekkernijen aan, gaande van koffies met chocolade tot een chocolade-ijs met een moelleux, topped up met chocolade saus. Je kan dus all-the-way gaan in chocolade bij hun. Koffie en Chocomelk (en alle mogelijke variëteiten) zijn mogelijk voor take-away. 

Bar Berlin

Barboek

Mok

Le Mustache

We Love Coffee

Thelma Coffee & Design

Andere interessante literatuur: