De leukste (take-away) koffiebars van Leuven

De leukste (take-away) koffiebars van Leuven

De leukste (take-away) koffiebars van Leuven vind je in deze lijst, wij geven de meest opmerkelijke kenmerken van elke koffiebar telkens even kort weer. In Leuven zijn er veel koffiebars te vinden, dus zeker voor ieder wat wils. We zeggen ook meteen of deze koffiebar een ideale first-date locatie is of niet, zo loop jij geen blauwtje met je keuze van koffiebar (winky-face).

Onan coffee & tea

Quppa beschikbaar

Kleine gezellige bar, vooral gefocust op take-away. Ze hebben ook een schattig winkeltje waar je verschillende van hun beste blends en ander benodigdheden kunt aankopen. Zeker de moeite om eens binnen te springen als je in de buurt van de Parijsstraat bent. 

Noir coffeebar

Quppa beschikbaar

Eén van de grotere koffiebars van het Leuvense, zowel take-away als veel zitplaatsen. Er zijn zelfs nog een aantal verborgen zitplaatsen, helemaal achteraan, ideaal om wat te blokken met een heerlijke koffie. Wij hebben hier al veel dates zien plaatsvinden, misschien ben jij de volgende? 

Mister Bean

Quppa beschikbaar

Een iets minder gekende maar niettemin een prachtige bar net achter het station. Tussen het station en het Becker Remyplein vind je deze bar. In het algemeen is er meestal zitplaats vrij, ideaal om even uit te blazen na een dagje shoppen in de drukte. Algemeen een zeer leuke bar met een vriendelijke barista achter de machines. 

Madmum

Quppa beschikbaar

Deze bar ligt recht in het centrum op de hoek van de Muntstraat en de Tiensestraat. Er zijn een 20-tal zitplaatsen dus voor een plaatsje moet je soms geluk hebben. Ze roasten hun eigen koffie, dewelke je ook hun bar kan meenemen om thuis dezelfde heerlijke koffie te fabriceren.

Coffee and Ink

Quppa beschikbaar

Ben je in de buurt van het station of moet je wachten op je trein? Ga dan zeker eens langs bij deze gezellige koffiebar, gelegen aan de achterkant van het station (Martelarenlaan 24). Coffee and Ink heeft haar eigen specialty houseblend en je kan er genieten van heerlijke homemade gebakjes. Het interieur en de vriendelijke uitbaters zorgen voor een super gezellige en huiselijke sfeer. 'Ink' staat voor de tattooshop die te vinden is op het eerste verdiep.

Swartehond

Quppa beschikbaar

Op het super gezellige Helleputplein bevindt zich deze koffiebar. Geniet van de rust en de zon met een koffie of huisgemaakte ijsthee op dit centraal gelegen plein. Met een ruim terras en zitgelegenheid binnen is dit een hotspot voor een welverdiende koffie. Wees op tijd voor een plaatsje, want deze koffiebar is in trek bij iedereen!

Quetzal

Quppa beschikbaar

Dit is toch wel DE chocoladebar in Leuven. Ze bieden een heel gamma aan chocoladeproducten en lekkernijen aan, gaande van koffies met chocolade tot een chocolade-ijs met een moelleux, topped up met chocolade saus. Je kan dus all-the-way gaan in chocolade bij hun. Koffie en Chocomelk (en alle mogelijke variëteiten) zijn mogelijk voor take-away. 

Barboek

Wie droomt nu niet van de combinatie boeken en koffie? In een zijstraatje van het centrum is dit de plaats om rustig een boek te lezen in combinatie met een verse koffie. Op zoek naar een nieuw leesavontuur? 300 m² aan leesplezier in een koffiebar is uniek in de wereld. Zak weg in de literatuur op een mooie uiterst rustige locatie tijdens de mooie ochtendstond of zonnige namiddag bij Barboek!

Anna specialty bar

Een specialty bar pur sang gelegen tussen de Bondgenotenlaan en Ladeuzeplein. Een ideale plaats om te genieten van een kwaliteitsvolle koffie tijdens een middagje shoppen of toeristen in Museum M of Universiteitsbibliotheek. Het verleidelijk gamma aan gebakjes is zeker de moeite waard om uit te proberen.

Koffie & staal

Een echte designersbar, ze combineren een strak staal design met heerlijke koffie. Tevens serveren ze hier ontbijt/brunch, ideaal dus om eens na een avondje stappen jezelf te verwennen op een detox-koffie (of thee). Hier kan je meestal wel een zitplaats bemachtigen en anders serveren ze ook take-away koffies. 

Coffee college

Op weg naar de campus, zin in een koffie en het gevoel krijgen dat je op een Amerikaanse college bent? Coffee College is the place to be om deze ervaring op te doen. Iedereen komt hier tot zijn trekjes: van koffie tot smoothies, vegetarische gerechtjes tot zelfgemaakte dessertjes

Elisa by Java

De uitgelegen plaats om de producten van koffiebranderij JAVA uit te proberen. Deze ruime en gezellige koffiebar in de Brusselsestraat heeft een groot aanbod van eigen producten om u te laten genieten van hun smaak. Wees snel op zonnige dagen om te genieten van hun specialiteit Affogato: de goddelijke combinatie van vanille ijs overgoten met espresso!

Mont Cafe

Deze bar bevindt zich recht tegenover het College De Valk, het is een kleine bar vooral gefoucst op take-away. Hun mottois : “Life is too short to drink bad coffee". Ze zijn gelegen aan het Alfons Smetplein. Ze bieden zelf al een herbruikbare beker aan, die je een 20cent korting geeft bij elk gebruik, dit kunnen wij enkel toejuichen. Natuurljik kan je deze beker wel nog vergeten en een Quppa staat altijd klaar voor jou. 

Nosh

Een bar dichter bij het centrum dan Nosh kan je niet vinden. Zin in een top ontbijt of kwaliteitsvolle lunches met bagels als specialiteit, passeer dan zeker! Eerder goesting in een zoete trek, geniet van huisgemaakte American pancakes heel de dag lang. Niet veel tijd? Take-away is steeds mogelijk.

Bar Berlin

Heb je zin een in exotische hap op een zonnige namiddag? Het uitgebreid assortiment aan overheerlijke wraps met een bijpassende koffie of limonade, maakt je namiddag perfect. In de zomer is het terras in de zijstraat een uitgelegen plaats om even tot rust te komen en te fantaseren over wereldreizen. Neem zeker binnen een kijkje om foto’s van wereldreizen van de klanten te bewonderen. Wie weet vertrek jij binnenkort ook?

Mok

Nabij het station in de Dieststestraat ligt deze stijlvolle koffiebar. Met tweemaal de prijs van beste barista van het land, serveert deze bar elke dag opnieuw de beste koffie aan de kant. De focus ligt op lokale, duurzame en kwaliteitsvolle producten, wat deze koffiebar siert! Aan het einde van een dagje shoppen, spring zeker binnen om de dag nog beter af te sluiten.

Le Mustache

Op weg naar de campus, een pauze tussen de lessen of gewoon op stap, deze koffiebar is de ideale plaats om met vrienden af te spreken en de genieten van jouw special latte. De fantastische combinatie tussen Oreokoekjes en latte is hier te vinden! Als je ’s middags passeert, overweeg dan zeker een bagel of croque monsieur.

We Love Coffee

Deze bar ligt verscholen in de Diestsestraat, een echte take-away bar. Snel tussen het shoppen door een koffie om verder te kunnen, dit is je place to be! Of ben je onderweg van het station naar het centrum, kan je hier je dagelijks portie genot gaan halen.

Thelma Coffee & DesignAndere interessante literatuur: